Skönhetstriangeln – så känner du igen en volymförlust

Hur vi åldras beror delvis på våra genetiska förutsättningar. Åldrandet kombinerat med miljö- och livsstilsfaktorer gör att viktiga processer och funktioner i huden går långsammare. Det är detta som orsakar de tydligaste tecknen på åldrande: volymförlust, rynkor, en minskad densitet och lyster. Ibland är den svårt att beskriva, men volymförlusten är mycket vanlig och förändrar strukturen och formen på hela ansiktet.

Den kan också ibland betecknas som slapp hud, förlust av konturer, kycklingskinn eller ”att se slapp ut” vilket ofta förknippas med ett negativt utseende. För varje år som går sker en strukturell förändring av alla hudlager. Formen på hela ansiktet förändras med tiden och kan förklaras av volymförlusten. Förutom det kronologiska, interna åldrandet bidrar de processer som leder till en förlust av volym på en mängd olika faktorer, både interna och externa, som exempelvis livsstil och hormonella förändringar.

Skönhetstriangeln

Eftersom en volymförlust kan vara svår att beskriva eller identifiera, kan en visuell referens vara till hjälp. Den visar tydligt hur detta tecken på åldrande ändrar formen och strukturen på ansiktet på flera subtila men omvälvande sätt. ”Skönhetstriangeln” visar hur minskande volym kan ge ansiktet ett negativt, ledset eller stressat utseende. Detta kan i sin tur leda till felaktiga uppfattningar om en persons humör eller inställning.

Ett ungdomligt ansikte har volymfördelning som skapar ett attraktivt utseende. Huvuddragen hos ett yngre ansikte syns tydligt som en del av ”skönhetstriangeln”. Dessa omfattar:

  • Höga käkben
  • Fulla käkar
  • Slät hud
  • En smal, väldefinierad käklinje

Dessa egenskaper skapar tillsammans en ansiktsform och en struktur som är bredare högst upp och som smalnar av mot den smalaste punkten på hakan. Det generella utseendet är avslappnat och positivt.

Skönhetstriangeln och ett ungdomligt utseende går hand i hand. När vi blir äldre gör tecken på en förlust av volym att triangeln vänds upp och ned. Det beror på följande förändringar:

  • En bredare, slappare käklinje
  • Slapp ansiktsform
  • Plattare kinder
  • Rynkor i panna och krökta ögonbryn
  • Mungiporna pekar nedåt

Det är kombinationen av dessa faktorer som ger ett äldre utseende. Triangeln är nu vänd upp och ned, och det bredare området finns nu längst ned på ansiktet. När volymen avtar och huden blir slappare förändras uppfattningen av ansiktet. Nu skulle detta ansiktsdrag kunna uppfattas som ledset eller stressat.

Vi erbjuder en rad olika behandlingar för att återskapa din ”skönhetstriangel”. Läs gärna mer om våra behandlingar här på hemsidan eller boka en kostnadsfri konsultation direkt på: 08-411 30 54

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *